WK 2016 Cincinnati

Bericht vanuit de krant Het Kontakt (4-7-2016)

Lotte Verveer nummer 14 van de wereld

GROOT-AMMERS • Rhönradturnster Lotte Verveer is met een veertiende plek op het wereldkampioenschap teruggekeerd uit de Verenigde Staten.De turnster van het Nieuwpoortse Salto weerde zich kranig in een sterk en goed bezet (45) deelnemersveld.
Uit ervaring weten we dat uit Duitsland altijd onze grootste concurrentie komt, maar dit keer waren de Israëlische meisjes ook in topvorm”, aldus de 16-jarige Lotte Verveer uit Groot-Ammers. Haar trainingsmaatje Sannah Boer van KDO uit Krimpen aan de IJssel ging met het goud naar huis.

“Daags voor vertrek hoorde ik dat ik was geslaagd voor mijn VMBO-diploma en dus stapte ik opgelucht het vliegtuig in. We vlogen via New York. Door een geplande tussenstop van anderhalve dag bezochten we ook nog deze stad. Het was echt genieten, maar niet echt bevorderlijk voor het lichaam. Ook omdat we daarna urenlang met een Greyhoundbus naar Cincinnati reden”, vertelt Lotte.

Muziek
Aan de overkant van de grote plas turnde Lotte Verveer trouwens voor het laatst als junior. “Over twee jaar is er weer een WK en dan ben ik senior. De voorbereiding voor 2018 is al begonnen. Voor 1 augustus wil Christa weten op welke muziek ik ga turnen, zodat zij ruim de tijd heeft om voor mij geschikte oefeningen te bedenken en ik om ze onder de knie te krijgen…”

       

Foto’s : B.J.A. Treuren www.rhonrad.eu